Elérhetőség

Napsugár Óvoda
Kunszentmárton, Széchenyi ltp. 2.
tel.: 56/461-167
fax: 56/560-356
e-mail: titkarsag@szentannaovoda.hu

 

Epreskerti Óvoda
Kunszentmárton, Csongrádi út 18.
tel.: 56/461-238
facebook: Szent Anna Katolikus Óvoda

Óvodába hívogató

Kedves Anyukák és Apukák!

Mielőtt óvodát választanak legdrágább kincsüknek, látogassanak el gyermekükkel a lakótelepi Napsugár Óvodába, vagy a Csongrádi úti Epreskerti Óvodába!

A környező kistelepülések óvodái között a legnagyobb intézménynek tekinthető óvodánk. Pár éve elindult egy olyan együttműködés az óvodák között a térség óvodavezetőinek kérésére, ami minden 1résztvevő számára igen hasznos, valamint elősegíti a ránk bízott gyermekek minél magasabb színvonalú nevelését. Jelenleg 13 környező település óvodája számára szervezünk közös programokat, rendezvényeket, továbbképzéseket. Programkínálatunkban szerepel az óvodavezetők munkájának segítését, a pedagógusok módszertani kultúrájának fejlesztését, és a gyermekek tehetséggondozását célzó rendezvények egyaránt.

A hozzánk iratkozó gyermekek létszáma meghatározó lehet többek között a csoportösszetétel és a pedagógus párok kialakítása terén, de bízunk benne, hogy jelenlegi férőhelyszámunkat és szakembergárdánkat megőrizve tudjuk a következő tanévet indítani. Amennyiben ez a célkitűzésünk sikeres lesz, úgy hasonlóan az eddigi tanévekhez, a térség legnagyobb – bázis szerepet betöltő – óvodájaként pluszban tudjuk nyújtani a következőket a minket választó szülők, ill. a hozzánk járó gyermekek számára:

 • kis létszámú, közel azonos életkori összetételű csoportok
 • több diplomával rendelkező, speciális szakképesítésű, nagy szakmai tapasztalattal rendelkező gyermekszerető óvodapedagógusok
 • nagy létszámú nevelőmunkát segítő szakalkalmazotti csapat
 • jól felszerelt óvodaépület, tágas udvar, speciálisan az óvodás korosztály igényeinek megfelelően kialakított, ízlésesen díszített csoportszobák és egyéb helyiségek (minden csoportnak külön öltöző és mosdó)
 • rugalmas nyitva tartás (a szülők munkaidejéhez igazított és igény szerint bármikor változtatható nyitás és zárás)
 • barátságos, közvetlen légkör
 • fokozatos, kíméletes, szorongás-mentes beszoktatás biztosítása, ahol örömmel veszik az édesanya aktív jelenlétét, segítségét

     32

A Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartóként olyan biztos anyagi hátteret nyújt az intézménynek, mely által a szülőkre a lehető legcsekélyebb anyagi teher hárul gyermeke óvodáztatása során.

Mire gondolunk itt?

 • Óvodai rendezvényeken nem szedünk belépő díjat.
 • Nem kérünk tisztálkodási felszerelést a szülőktől, mert az óvoda vásárolja a gyermekeknek a WC papírt, zsebkendőt, szalvétát, fogkrémet, …stb.
 • Minden gyermek számára saját jellel ellátott ágyneműt és törölközőt biztosítunk, melyet az óvodában mosunk a higiéniai előírások maximális figyelembe vételével.
 • Helyben szervezett speciális programjaink, külön foglalkozásaink minden képességterületet lefednek.

Óvodai felvétel, beiratkozás

Az óvodai felvétel az óvodában való jelentkezés alapján történik. Az óvodába a gyermek 2 és fél éves kora után vehető fel. A szülő gyermeke óvodai felvételét bármikor kérheti. Az újonnan jelentkező

gyermekek fogadása az óvodai nevelési évben folyamatosan történik.

Szeretettel várjuk akár már most is a következő tanévre beiratkozó leendő óvodásainkat!

A hivatalos óvodai beiratkozás a 2016/2017-os tanévre 2016. április 25-26-27-28-29.-én lesz, mindkét tagóvodánkban (Napsugár Óvoda, Széchenyi ltp. 2. és Epreskerti Óvoda, Csongrádi út 18.) 7-től 17 óráig.

A beíráshoz szükséges iratok:

 • a gyermek születési anyakönyvi kivonata
 • a szülő személyazonosító igazolványa
 • a gyermek TAJ kártyája, lakcím kártyája

 

ELÉRHETŐSÉGEINK

 

Napsugár Óvoda
Kunszentmárton, Széchenyi ltp. 2.
intézményvezető: Smuta Zsoltnétel.: 56/461-167

e-mail: titkarsag@szentannaovoda.hu

Facebook: Szent Anna Katolikus Óvoda

honlap: www.szentannaovoda.hu

Epreskerti Óvoda
Kunszentmárton, Csongrádi út 18.
intézményvezető helyettes: Varga Edit
tel.: 56/461-238
 e-mail: epreskert@szentannaovoda.hu